Maisto (mėsos ir paukštienos pusgaminių ir gaminių, pieno gaminių, duonos ir pyrago kepinių gamybos) pramonės darbuotojo modulinė profesinio mokymo programa

Utenos regioninis profesinio mokymo centras

Mokymo įstaigaUtenos regioninis profesinio mokymo centras
Studijų krypties grupėGamyba ir perdirbimas
Studijų kryptisMaisto produktų technologijos
Būtinas minimalus išsilavinimasVidurinis išsilavinimas
Studijų forma ir trukmė Grupinio mokymosi - 1.5 (metais)
Programos kodasT43072102
Įstaigos adresas
Utenos regioninis profesinio mokymo centras

Programos aprašymas

Maisto pramonės darbuotojo (mėsos, pieno, duonos) modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti pieno, duonos ir pyrago kepinius, mėsos ir paukštienos pusgaminius ir gaminius. Programoje numatyti 4 privalomieji moduliai: Duonos ir pyrago kepinių gamyba, Mėsos ir paukštienos pusgaminių gamyba, Mėsos ir paukštienos gaminių gamyba, Pieno gaminių gamyba. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytų kompetencijų vertinimo metu vertinamos šios kompetencijos: paruošti darbo vietą, išpjaustyti skerdenas, gaminti mėsos ir paukštienos pusgaminius ir gaminius, atlikti pirminį pieno apdorojimą, gaminti pieno gaminius, kepti duonos ir pyrago kepinius. Kitų kompetencijų įgijimas vertinamas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą. Asmenys, įgiję maisto pramonės darbuotojo (mėsos, pieno, duonos) kvalifikaciją, galės dirbti maisto pramonės gamybos įmonėse. Baigus šią programą mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo maisto produktų gamybos studijų krypties programas.

Panašios programos kitose mokymo įstaigose